top of page

Parodontologie

Ontstoken tandvlees

Ongeveer 1 op de 3 mensen van boven de dertig heeft één of andere vorm van parodontitis. Omdat parodontitis ongemerkt en zonder pijn ontstaat, weet de overgrote meerderheid van de mensen niet dat ze er last van hebben. Daarom is het belangrijk na te gaan in welke staat je tandvlees verkeert. Als je het niet weet, kun je het aan je tandarts of je mondhygiënist vragen. Het is goed te weten dat een goed gebit een gezonde basis vereist. Recent onderzoek heeft bovendien een relatie gevonden tussen parodontale infectie en ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziektes, suikerziekte en vroeggeboortes van baby’s.

 

De beste manier om parodontitis te voorkomen is door een goede mondhygiëne, dagelijks tandenpoetsen en het gebruik van tandenstokers en eventueel ragertjes (borsteltjes voor tussen de kiezen) en regelmatig mondhygiënisten bezoek. Wanneer tandplaque niet voldoende verwijderd wordt, kan dit verkalken met mineralen uit het speeksel en dan ontstaat tandsteen. Tandsteen is zo hard dat het alleen met behulp van professionele gebitsreiniging door de mondhygiëniste kan worden verwijderd tijdens een gebitsreiniging.

 

Onze mondhygiënistes zijn speciaal opgeleid om de tandoppervlakken ook onder het tandvlees schoon te kunnen maken om het tandvlees weer gezond te krijgen.

Mondhygiënisten bij Tandarts Spreij houden samen met uw tandvlees gezond.

bottom of page